Η μέθοδος Invisalign είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος αισθητικής – αόρατης ορθοδοντικής θεραπείας, η οποία πραγματοποιείται με μια σειρά από εξατομικευμένους, λεπτούς διαφανείς νάρθηκες (aligners), οι οποίοι σταδιακά μετακινούν τα δόντια έως ότου να έρθουν στην πλέον αρμονική θέση.

Με την μέθοδο Invisalign, μπορούν να θεραπευτούν μια σειρά ορθοδοντικών προβλημάτων όπως: Λογότυπο INVISALIGN

  • Στραβά δόντια
  • Συνωστισμούς
  • Κενά ανάμεσα στα δόντια

και άλλα.

Διαδικασία

Στο πρώτο ραντεβού λαμβάνονται αποτυπώματα, φωτογραφίες και ακτινογραφίες του ασθενή. Σε διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων, έχουμε στην κατοχή μας το πρώτο ClinCheck του ασθενή. Το ClinCheck είναι μια τρισδιάστατη απεικόνιση του πώς πρόκειται να μετακινηθούν τα δόντια, καθώς και το πόσο θα διαρκέσει η θεραπεία, ούτως ώστε να είστε σε θέση να δείτε πως θα είναι το χαμόγελό σας στο τέλος.

Στην συνέχεια και αφού καθοριστεί το τελικό σχέδιο θεραπείας, σε δέκα περίπου ημέρες παραλαμβάνονται οι νάρθηκες και ο ασθενής φοράει το πρώτο ζευγάρι. Από αυτό το σημείο και στο εξής κάθε δύο εβδομάδες ο ασθενής ελέγχεται από εμάς, γίνονται οι όποιες παρεμβάσεις απαιτούνται και παραλαμβάνει το επόμενο ζευγάρι ναρθηκων.

Η διάρκεια της θεραπείας ποικίλλει εξαρτώμενη από το ορθοδοντικό πρόβλημα και από τις απαιτήσεις του κάθε περιστατικού, με τον μέσο όρο της Invisalign θεραπείας να είναι 9 με 18 μήνες.

Το βασικότερο πλεονέκτημα της Invisalign θεραπείας σε σχέση με τα ''κλασικά σιδεράκια'' είναι προφανώς η αδιαμφισβήτητη διαφορά στην αισθητική και στην άνεση που προσφέρει.

Εκτός από την αισθητική, η μέθοδος Invisalign προσφέρει έναν αριθμό σπουδαίων κλινικών πλεονεκτημάτων:

  • Σχεδιάζεται ώστε να προβλέπει με ακρίβεια πότε θα τελειώσετε τη θεραπεία
  • Βελτιώνεται η περιοδοντική υγεία και η ευκολία εξασφάλισης αυτής, ως αποτέλεσμα του ''ισιώματος" των δοντιών.
  • Εξατομικευμένη κατασκευή σημαίνει απόλυτη εφαρμογή στα δόντια σας, για την εξάλειψη ερεθισμών και εκδορών.